×

Marigold & Ylang-ylang Soap

Formula: 744 Difficulty level: beginner Shelf lifemin 12 months

Phase Ingredients Total 120 gr
A m&P white soap base 115 gr
A cO2 marigold extract 0,4 gr
B ylang-ylang essential oil 1,8 gr
B scots pine essential oil 0,8 gr
B dried marigold flowers 2 gr

1. Dice the soap base and melt it in a water bath with the rest of the ingredients from phase A, mix well.

2. Add the ingredients of phase B and mix.

3. Pour the mixture into the prepared mould and leave to harden on a flat surface. After approx. 4 hours remove the soap from the mould and leave to dry until the next day. The prepared soap can then be used.

If the environment in which the soap is stored has higher humidity, dew and a gelatinous layer may appear on the surface of the soap. This is normal for natural melt & pour soaps. To avoid this phenomenon, it is advisable to wrap the soap in food wrap or store it in a sealable container.

This formula was developed by Elemental's qualified staff. The recipes are intended to exemplify the use of products marketed by Elemental and are believed ... to be accurate, Elemental assumes no liability or risk associated with the use of its products for the preparation and evaluation of the recipe as the conditions of preparation and use are beyond its control. The person who prepares the recipe must refer to the safety data sheets to ensure the safe handling of all raw materials and bears full responsibility for ensuring the safe and correct use and storage of all materials procured and used. Elemental is not liable for any damages resulting from the use of this information, and assumes no responsibility for misuse of selected materials, formula or method, in whole or in part. For commercial use, assessments of the safety, stability, regulatory compliance and suitability of this recipe, methods and the finished product are the sole responsibility of the user and/or the legal entity placing the product on the market.

Related products
Essential oils
€6.29
(27)
Size
Intensely floral, beautifully exotic, sunny, tropical hinted tenacious fragrant essential oil with spirit raising, sensual and mood enhancing aroma, soothes tension, anger and frustration, gives beauty and shine to hair.
Essential oils
€4.52
(9)
Size
Crisp, resinous, fresh aroma of forest and pine sap, balsamic scented oil valued as a pulmonary antiseptic and adjuvant in several respiratory tract troubles. In topical applications it is used mainly for its...
Share your opinion
Leave a Reply
Login to write your opinion about the recipe
30 Opinions
 • Bianca ******* F

  Bianca ******* F 04/18/2022

  Bună ziua!
  Este prima oara când fac săpunuri de casa! Am calculat greșit cantitatea de apa care trebuie pusa la topirea bazei de săpun și acum când vreau sa îl folosesc am observat ca este moale și iese culoarea din el la contactul cu jetul de apa. Pot sa în retopesc și sa mai completez cu baza de săpun? Sau ce pot sa mai fac?
  Mulțumesc!
  • Elemental

   Elemental 04/22/2022

   Bună ziua! Se poate retopi. Dacă iese culoarea înseamnă că ați folosit prea mult colorant. Vă poate fi de ajutor materialul video din fișa bazei de săpun de pe site.
   • Bianca ******* F

    Bianca ******* F 06/03/2022

    Mulțumesc frumos!
 • Ioana

  Ioana 08/28/2021

  Buna ziua,

  prin folosire pigmentului cosmetic, sau orice forma de colorare, nu exista riscul sa ne coloreze sapunul pielea cand il folosim?

  Multumesc
  • Elemental

   Elemental 08/30/2021

   Bună ziua! Dacă pigmentul sau colorantul este adăugat în săpun în cantitatea recomandată de rețetă, săpunul nu va colora pielea.
 • Oana C

  Oana C 12/05/2020

  BUna ziua, Uleiul esential de pin cu ce s-ar putea inlocui?
  Pentru un bebelus de 1 an, se poate folosi daca scot uleiurile esentiale si las doar baza de sapun si uleiul de galbenele? Trebuie ajustate dozajele? Multumesc

  • Elemental

   Elemental 12/07/2020

   Bună ziua! Puteți prepara săpunul și fără uleiuri esențiale, sau eventual cu ulei de mandarină roșie, portocală. Nu sunt necesare ajustări. Numai bine!

 • Liliana ***** M

  Liliana ***** M 11/29/2020

  Buna seara! Am inteles ca as putea folosi sapunul melt&pour pentru copii cu ulei de galbenele si esenta portocala sau extracte aromatice. De asemenea, sapunul cu mac si polen este bun pentru copii? In el pot adauga si unt de shea sau mango ? Multumesc mult.

  • Elemental

   Elemental 12/02/2020

   Bună ziua! Da, puteți folosi săpunul melt&pour pentru copii cu ulei de gălbenele, uleiuri esențiale blânde (lavandă, mandarine, portocale etc) și oricare din extractele aromatice. Săpunul cu mac și polen se poate folosi și pentru copii, puteți suplimenta rețeta cu cca 5 gr de unt. Succes!

 • Oana ********* ****** P

  Oana ********* ****** P 08/16/2019

  in loc de uleiurile esentiale se poate pune extractul de musetel CO2 pentru proprietatile lui? Multumesc anticipat!

  • Elemental

   Elemental 08/19/2019

   Puteți adăuga extract de mușețel, până la 0,4 gr și țineți cont de faptul că fără uleiuri esențiale săpunul nu va fi parfumat. Numai bine!

   • Oana ********* ****** P

    Oana ********* ****** P 08/20/2019

    Multumesc frumos!

 • Oana ********* ****** P

  Oana ********* ****** P 04/16/2019

  Buna seara! Am pornit de la aceasta reteta si am incercat cu 2% ulei de galbenele (nu 4% ca in reteta) in baza m&p alba insa nu am reusit sa o incorporez pe toata ...mai exact la turnare s-a ridicat la suprafata. Unde credeti ca am gresit? Va multumesc frumos!

  • Elemental

   Elemental 04/17/2019

   Bună ziua! Ați lucrat cu baza de săpun indicată în rețetă sau cu versiunea Crystal?

   • Oana ********* ****** P

    Oana ********* ****** P 04/17/2019

    De doua ori am incercat cu baza alba din reteta.

    • Elemental

     Elemental 04/18/2019

     Înainte de turnarea în formă, așteptați să înceapă solidificarea și amestecați des, astfel se poate omogeniza bine.

     • Oana ********* ****** P

      Oana ********* ****** P 04/19/2019

      Va mulțumesc frumos!

 • mihaela

  mihaela 11/05/2015

  Poate fi folosit și pt bebelusi?

  • Elemental

   Elemental 11/06/2015

   Bună ziua,
   Pentru bebeluși recomandăm folosirea unor formule special concepute pentru pielea delicată a acestora, spre exemplu: formula 1103120/2012 sau MR5989/2014.
   Numai bine și multă sănătate!

   • Gabriela A

    Gabriela A 09/06/2022

    Buna ziua, unde putem găsi aceste formule?
    Mulțumesc! Felicitari pentru ceea ce faceti! Sunteți the best!
 • Cristina E

  Cristina E 09/30/2015

  Buna ziua, am facut aceasta reteta si a iesit super numai ca sapunurile au la suprafata o pelicula de condens care nu se duce cu nimic. Usuc sapunul si apare in scurt timp. Nu inteleg unde am gresit. Imi puteti spune ce ar trebui sa fac in acest caz? Multumesc!

  • Elemental

   Elemental 10/01/2015

   Bună ziua,
   Dacă săpunul nu s-a uscat suficient înainte de utilizare şi mediul în care este păstrat e umed, la suprafaţa săpunului, excesul de apă se prezintă sub forma unei pelicule, a unui strat uşor gelatinos.

   • Cristina E

    Cristina E 10/01/2015

    Multumesc! O zi buna!

 • Adriana S

  Adriana S 02/16/2015

  Buna ziua, as vrea sa stiu daca exista o reteta de sapun sau crema de corp cu ulei de argan, si cu ce uleiuri esentiale se poate combina. Multumesc

  • Elemental

   Elemental 02/16/2015

   Bună ziua,
   Bazele de săpun M&P din oferta noastră pot fi uşor de personalizat. Astfel puteţi include uleiuri vegetale în procent de 1-4% şi uleiuri esenţiale (0,5-3%) alese în funcţie de proprietăţi şi/sau preferinţe. O cremă de corp cu ulei de argan nu avem formulată, însă vă puteţi inspira din formulele deja existente în care veţi include eventual uleiul de argan. Numai bine!

 • cristea f

  cristea f 03/23/2014

  buna ziua!Este adevarat ca uleiul de ricin adaugat in compozitiile pt sapun face ca sapunul sa faca spuma mai multa???multumesc frumos

 • Elis

  Elis 12/08/2013

  Buna seara,

  M-ar interesa o baza de sapun cu un PH cat mai acid posibil, chiar mai mic de 5,5. Veti lua in considerare acest aspect pe viitor, sau in cazul in care nu este posibil, credeti ca prin adaugarea celorlalte ingrediente as putea influenta considerabil produsul finit in acest sens?

  Multumesc pentru atentie si pentru toate sugestiile pe care ni le acordati.

  • Elemental

   Elemental 12/09/2013

   @Elis,
   Bună ziua,
   Săpunul este prin definițe alcalin. O bază de săpun ce nu conține și tenside, este imposibil să aibă un pH mai mic de 6 din informațiile pe care le deținem. Indiferent ce fel de ingrediente am adăugat într-o bază de săpun pur, nu am obținut un pH acid fără riscul destabilizării compoziției.
   O zi frumoasă!

 • liliana

  liliana 10/23/2013

  Buna ziua!
  As dori sa mai adaug la acest sapun miere, ma puteti ajuta va rog cu cantitatea? Multumesc!

  • Elemental

   Elemental 10/23/2013

   @liliana,
   Bună ziua,
   Puteți adăuga o cantitate mică de miere, 2-3 gr, în faza B. Dacă puneți mai mult, săpunul va fi poate prea moale și ar fi nevoie de adaos de ceară.

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.