×

M&P Lavender fields soap

Formula: 815122 Difficulty level: beginner Shelf lifemin 12 months

Phase Ingredients Total 125 gr
A m&P white soap base 120 gr
B pigment mat 10 pink 0,7 gr
B pigment mat 15 blue 0,1 gr
B lavender essential oil 2 gr
B ylang-ylang essential oil 0,5 gr
C dried lavender flowers 1-2 gr

1. Dice the soap base and melt it in a water bath with the rest of the ingredients from phase A, mix well.

2. Add the ingredients of phase B mixed beforehand, and homogenise. Add phase C as desired.

3. Pour the mixture into the prepared mould and leave to set on a flat surface. After approx. 4 hours remove the soap from the mould and leave to dry until the next day. The prepared soap can then be used.

If the environment in which the soap is stored has higher humidity, dew and a gelatinous layer may appear on the surface of the soap. This is normal for natural melt & pour soaps. To avoid this phenomenon, it is advisable to wrap the soap in food wrap or store it in a sealable container.

This formula was developed by Elemental's qualified staff. The recipes are intended to exemplify the use of products marketed by Elemental and are believed ... to be accurate, Elemental assumes no liability or risk associated with the use of its products for the preparation and evaluation of the recipe as the conditions of preparation and use are beyond its control. The person who prepares the recipe must refer to the safety data sheets to ensure the safe handling of all raw materials and bears full responsibility for ensuring the safe and correct use and storage of all materials procured and used. Elemental is not liable for any damages resulting from the use of this information, and assumes no responsibility for misuse of selected materials, formula or method, in whole or in part. For commercial use, assessments of the safety, stability, regulatory compliance and suitability of this recipe, methods and the finished product are the sole responsibility of the user and/or the legal entity placing the product on the market.

Related products
Essential oils
€3.22
(79)
Size
Sparkling, deep floral, rich, fresh scent, a good all-around essential oil, a beautiful addition in cosmetics, aromatherapy and perfumery. Is widely used to alleviate skin problems and skin regeneration, to promote...
Essential oils
€6.29
(27)
Size
Intensely floral, beautifully exotic, sunny, tropical hinted tenacious fragrant essential oil with spirit raising, sensual and mood enhancing aroma, soothes tension, anger and frustration, gives beauty and shine to hair.
Share your opinion
Leave a Reply
Login to write your opinion about the recipe
31 Opinions
 • Alexandra A

  Alexandra A 02/22/2022

  Bună ziua! Am o problema în prepararea acestui săpun. Pigmenții nu se "topesc" în totalitate. Rămân "grăunțe" mici oricât aș fi amestecat în săpun, am încercat și să îi adaug deodată cu baza de săpun în baia de apă ca să stea mai mult la căldură , dar degeaba , am avut același rezultat care nu e tocmai estetic. Ce aș putea face? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
  • Elemental

   Elemental 02/25/2022

   Bună ziua! Încercați în prealabil să amestecați pigmenții cu uleiurile esențiale din rețetă sau cu puțină glicerină, formând o pastă cât mai omogenă. Sperăm că v-am putut ajuta!
 • Cristiana A

  Cristiana A 11/11/2017

  buna ziua ..pot scoate pigmentii din aceasta reteta?

  • Elemental

   Elemental 11/13/2017

   Bună ziua Cristiana! Sigur că da, rețeta poate fi preparată și fără pigmenți.

 • Ana-Maria P

  Ana-Maria P 01/06/2017

  Buna, ziua!
  Dupa ce am scos sapunurile din matrita le am depozitat in debara, dimineata erau transpirate si aveau un strat relativ moale.
  Imi puteti spune din ce cauza si unde le as putea pastra?
  Mentionez ca locuiesc la apartament.Multumesc!

  • Elemental

   Elemental 01/06/2017

   Bună ziua Ana-Maria,
   Am specificat informația în fișa bazelor de săpun pe site, dar pentru a nu fi omisă, o vom trece și la fiecare rețetă de săpun.
   Ceea ce constatați dumneavoastră este un fenomen natural ce apare la toate săpunurile naturale de tip melt&pour. Dacă mediul în care este păstrat săpunul are umiditate medie sau crescută, pe suprafața acestuia poate apărea ”rouă” și se poate forma un strat gelatinos. Pentru a evita acest fenomen, este indicată învelirea săpunului într-o folie sau depozitarea într-un recipient ce se poate închide ermetic.
   La prepararea unei rețete, după îndepărtarea săpunului din formă/matriță, acesta se depozitează în loc uscat iar dacă nu se folosește în următoarea perioadă, atunci se va ambala în folie alimentară.
   Toate cele bune!

 • Costina

  Costina 10/29/2016

  Buna seara! Cate picaturi sa pun din uleiul esential de lavanda loc de 2.5 gr?

  • Elemental

   Elemental 10/29/2016

   Bună seara Costina,
   1 gr de ulei esențial fluid și cu vâscozitate redusă, așa cum este și cel de lavandă înseamnă cca. 33 de picături.

 • Elena

  Elena 08/18/2016

  Buna. As putea sa inlocuiesc pigmentul cosmetic cu un colorant alimentar lichid?
  Multumesc!

  • Elemental

   Elemental 08/18/2016

   Bună Elena,
   Dacă acel colorant este solubil în apă și stabil în medii alcaline atunci da, îl puteți folosi. Numai bine!

 • Vera T

  Vera T 04/24/2016

  Buna, va rog spuneti-mi din toate retetele de sapun prezentate, care este cea de pe urma caruia obtin cel mai emolient sapun? Am mainile crapate, uscate, folosesc si ceva solutie de maini pe baza de spirt pt curatatul mainilor ca am bebe mic.

  Si inca o intrebare, aveti vreo solutie naturala cu care sa curat mana la bebelus, baby friendly, fara sa o clatesc? E permanent cu manutele in gura.

  Multumesc!

  • Elemental

   Elemental 04/25/2016

   Bună ziua Vera,
   Puteți lua în considerare rețeta de săpun cu gălbenele sau cea cu crin, din ambele se poate omite adaosul de pigmenți și uleiuri esențiale, dacă doriți să folosiți un săpun neutru. Menționăm faptul că oricât de bine este formulat un săpun, acesta va fi alcalin și prin urmare usucă pielea într-o oarecare măsură.
   Puteți lua în considerare și prepararea unui ”săpun” fără săpun, care este pe bază de tenside și nu usucă pielea, de pildă această rețetă: https://www.ellemental.ro/....

   Pentru igienizarea mâinilor bebelușului puteți folosi apă cu puțin săpun lichid neutru: https://www.ellemental.ro/... dar, din punctul nostru de vedere, ar fi bine să clătiți mănuțele, indiferent de ce soluție aplicați. În afară de cazurile în care este necsară sterilizarea mediului la copil, indicată expres de medic, puțină ”murdărie naturală” care e firesc să ajungă în organismul copilului mic, și care poate chiar ajuta la întărirea sistemului imunitar este de preferat față de felurite substanțe care sunt prezente în soluțiile de tip fără clătire.

   Sănătate și numai bine!

 • Ramona S

  Ramona S 09/12/2014

  Buna seara . Eu tot am o nelamurire :) Spuneti ca , fluidele nu trebuie sa depaseasca 10 % ( adica 10 gr fluide la 100 gr baza de sapun ) . Acest procent 10 % include atat uleiurile cat si eventualele adaosuri de lapte sa spunem , sau glicerina , sau miere ?! Sau la 100 gr baza de sapun pot adauga atat 10 gr fluide si 5 gr uleiuri ?! Multumesc frumos !

  • Elemental

   Elemental 09/17/2014

   Bună ziua,
   Acest procent de 10% se referă la totalul ingredientelor fluide pe care le putem adăuga în bazele de săpun M&P. Dacă se depăşeşte acest procent, săpunul va fi prea moale. Toate cele bune!

 • Sma

  Sma 07/17/2013

  Buna ziua.Sunt debuatanta,am primit pachetul si m-am pus pe treaba .Deja sunt dependenta acest site.Am preparat sapunul cu lavanda,lotiunea impotriva insectelor si un amestec benefic pentru psoriazis.Am elan si voi continua.Eu am incercat sapunul pe maini si pe corp,am observat imediat ca pielea necesita un ulei.Intrebarea mea este daca pot folosi pe aceasta baza ulei de masline sau de catina plus ulei esential de melissa ?eu avand o piele uscata ,sensibila.Pentru copii cred ca este mai indicat un gel de dus neutru sau Happy family.Felicitari pentru munca laborioasa pe care o depuneti.Sunt f fericita ca existati.

  • Elemental

   Elemental 07/17/2013

   @Sma,
   Săpunurile sunt prin definiţie alcaline şi la multe persoane după folosirea săpunului - oricât de bună este formula - pielea cere aplicarea unei creme/ulei.
   Puteţi adăuga în bază ulei de măsline, vedeţi indicaţiile din fişă pentru dozaj. Uleiul de cătină (varianta de la noi, obţinută din seminţe) poate ar fi risipă într-un săpun, la fel şi uleiul esenţial de melissa, care dacă e veritabil este de două ori mai scump decât uleiul esenţial de trandafir de damasc; acestea mai bine le folosiţi într-un preparat care nu se clăteşte de pe piele.
   Pentru copii este mai indicată în general folosirea unui gel de duş, săpunul e foarte bun pentru spălat mâinile de exemplu sau igiena corpului ocazional.
   Mulţumim pentru aprecieri, suntem fericiţi că putem ajuta!
   O zi frumoasă!

 • Andreia

  Andreia 03/30/2013

  Salut! unde se pot gasi ingredientele necesare pentru fiecare reteta in parte?
  Multumesc,
  Andreia

 • kimera

  kimera 03/29/2013

  buna ziua, cand adaug diferite unturi, uleiuri, prafuri, si altele, cam cat din compozitie pot fi cele adaugate si cat ar tb sa fie sapunul? e posibil sa adaug mai mult de 15%?

  • Elemental

   Elemental 03/29/2013

   @kimera,
   Adaosurile fluide ar fi bine să nu depăşească 10% în total, pulberi, flori/frunze uscate sau granulate pentru gomaj nu sunt necesare în procent mai mare de 5-7%.
   Dacă se adaugă mai mult de 4-5% ulei/unt, poate fi nevoie de ceară de albine pentru a asigura consistenţa săpunului.

   • kimera

    kimera 03/29/2013

    @Elemental, deci, in total, sa n u depaseasca 10 %? sau fluide 10%, adaosuri uscate 5-7%?

    • Elemental

     Elemental 03/29/2013

     @kimera,
     Fluide 10%, adaosuri uscate 5-7%. Atenţie, din uleiuri/unturi fie acestea fluide sau solide, să nu puneţi mai mult de 5%.

 • monica

  monica 03/01/2013

  Buna ziua,
  Imi puteti spune va rog daca sapunurile (si in mod special acesta) pot fi folosite si pentru fata, scalp si chiar pentru corp, avand in vedere proprietatile regenerante si calmante ale ingredientelor. Stiu ca intervine problema ph-ului aici...sapunurile sunt foarte alcaline, iar pielea are in mod normal (sau ar trebui sa aiba) un ph de 5,5. Ma gandesc totusi ca n-ar trebui sa faca rau la un ten acneic ori un scalp problematic/cu matreata, spre exemplu..daca sapunul se foloseste ocazional, nu?

  • Elemental

   Elemental 03/01/2013

   @monica,
   Părerile sunt împărţite privind utilizarea săpunurilor pe faţă şi pentru spălarea părului în special. Oamenii reacţionează diferit şi individual la săpunuri. Există săpunuri mai blânde şi bine formulate şi să nu uităm că înainte de apariţia tensidelor oamenii se spălau cu săpun din timpuri străvechi.
   În concluzie trebuie încercate şi dacă vă priesc, se pot folosi regulat sau ocazional. Cert este că săpunurile sunt alcaline, au efect sicativant (deci după spălare e binevenită hidratarea) iar pentru păr lung nu sunt o alegere optimă deoarece cuticulele nu se aşează la loc fără clătirea cu o soluţie acidă.

   • monica

    monica 03/01/2013

    @Elemental,
    Multumesc mult pentru raspuns.
    Oricum, sunt convinsa ca sapunurile din comert sunt cu mult mai daunatoare pentru piele, datorita conservantilor si aditivilor sintetici pe care le contin ... chiar daca au ph-ul apropiat de cel al pielii.

    Va doresc o primavara frumoasa! :)
    Monica

 • moe

  moe 11/30/2012

  Buna ziua! Mi-ar placea foarte mult ca sa am un sapun cu lapte de capra, dar nu sunt sigura ca se poate adauga de exemplu la aceasta reteta. Am citit in fisa produsului ca se poate adauga lapte praf. Imi puteti spune va rog daca e posibil sa adaug lapte de capra si in cazul in care raspunsul este afirmativ, ce dozaj recomandati?

  Mutlumesc anticipiat,

  Moe

  • Elemental

   Elemental 11/30/2012

   @moe,
   În săpunurile melt&pour nu se pot încorpora lichide decât într-o cantitate mică, astfel adăugarea de puţin lapte 3-5%, nu are prea mult efect. Săpunurile CP (cold process, fabricate de la zero) pot fi preparate cu lapte proaspăt.

   • moe

    moe 11/30/2012

    Multumesc pentru raspuns!

 • Mihai

  Mihai 10/27/2012

  Buna ziua. Am facut acest sapun, iar dupa ce am inceput sa-l folosesc, se formeaza un strat maro pe suprafata un strat maro. Aveti oare idee de ce?

  • Elemental

   Elemental 10/29/2012

   @Mihai,
   Dacă săpunul nu s-a uscat suficient înainte de utilizare şi mediul în care este păstrat e umed, la suprafaţa săpunului excesul de apă se prezintă sub forma unui strat gelatinos maroniu.

   • Mihai

    Mihai 10/29/2012

    @Elemental,

    Multumesc pentru raspuns.

 • Nora L

  Nora L 10/16/2012

  Buna ziua!sunt interesata pe viitotul apropiat de preparearea unui sapun solid dezinfectant.Daca as adauga la sapunul M&P topit ,la final UE cu proprietati antibacteriane,antiseptic,antifungic,antiviral..as obtine un sapun solid dezinfectant?pt 100 gr de sapun cca 3 ml de diverse UE puternic antiseptice ajunge incat sa fie eficient,nu?sau ar trebui sa maresc procentul?ma intereseaza parera unei profesioniste ,ca si dumneavoastra.

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.